De krachten van de menselijke geest

De geschiedenis van de wereld is de geschiedenis van enkele mannen die geloofden in zichzelf. Dat ene geloof, die zelfvertrouwen bracht het allerbeste in hun naar boven. Je kunt alles doen, alles bereiken. Je faalt alleen wanneer je er niet naar streeft om de kracht van het zelfvertrouwen in je te ontwikkelen. Zodra iemand of een natie het geloof in zichzelf verliest, volgt onvermijdelijk de dood.

Geloof in jezelf, zelfvertrouwen, onafhankelijkheid van anderen, zelfstandigheid, geloof in jezelf, zelfvertrouwen en nogmaals zelfvertrouwen is het geheim van grootsheid. Als je gelooft in alle drie honderd en dertig miljoen devta’s en je gelooft nog steeds niet in jezelf, dan is er voor jou geen hoop meer, dan zul je nooit iets bereiken.

Denk nooit dat er iets onmogelijk is voor je. Het is de grootste zonde om zo te denken. Als er zonde bestaat, dan is dit de enige zonde om te denken dat ik zwak ben en dat ik in mijn eentje niets kan bereiken.

Wat je denkt, dat zul je worden. Ik weet zeker dat als je in je verleden terugblikt, je erachter zult komen dat je steeds hulp van anderen probeerde te krijgen, die echter nooit kwam. Alle hulp die kwam, kwam van jezelf, uit je binnenste.

Zeg nooit: ‘Nee’. Zeg nooit: ‘Ik kan het niet’, want jij bent volmaakt. Zelfs tijd en ruimte zijn niets vergeleken met jou. Jij hebt een stukje van Bhagwan in je. Je kan alles en dan ook alles bereiken.

Jullie zijn Hindu’s, kinderen van wijze Rishi’s en Mahapurush. Kom op! Sta op leeuwen! En schud de illusie van je af dat je schapen bent! Jullie zijn het beste wat Bhagvan ooit gemaakt heeft.

Geef niet om de tegenslagen en de fouten. Leer van ze. Laat je niet uit het veld slaan door deze kleine tegenslagen. Houd je doel voor ogen. Houd je vast aan je ideaal. En als je duizend maal faalt, waag dan nog een poging.

De oplossing voor zwakheid ligt niet in het eindeloos denken over zwakheid, maar in het denken over kracht. Leer over de kracht, die reeds in jouw aanwezig is.

Als er 1 woord is dat we kunnen leren uit de Veda’s uit de Upnishads uit de Gita uit de Ramayan, dat als een bom inslaat op de massa van onwetendheid, dan is dat: ‘onbevreesdheid’ (fearlessness).
Als je goed kijkt, dan merk je dat ik niets anders vertel dan de Upnishads. De essentie van de Veda’s en Upnishads ligt in dat ene woord.

Wees sterk, mijn jonge vrienden, dat is mijn advies aan jullie. Je bent dichter bij de hemel door voetbal dan door het bestuderen van de ‘Gita’. Dit zijn harde woorden, maar ik moet ze jullie vertellen, want ik geef om je. Ik weet waar de schoen wringt. Je zult de ‘Gita’ beter begrijpen als je biceps, je spieren iets steviger zijn.

Deze vraag stel ik aan iedereen. ‘Ben je sterk’? ‘Voel je je krachtig’?
Want ik weet dat alleen zelfvertrouwen de basis van kracht is………..Kracht is het medicijn voor de ziekte van de Hindu’s.

Dit is een feit: ‘Kracht is leven, zwakheid is de dood’. Kracht betekent succesvol zijn in alles, zwakheid is continu benadeeld worden en is een groot misère.

Om succesvol te zijn moet je een sterke wil hebben: ‘Ik zal de oceaan leegdrinken’. ‘Als ik wil vervallen bergen tot as’. Heb die soort energie, heb zo een sterke wil. Werk hard en je zult je doel bereiken.

Wat verwacht je van de simpele mens? Niets!
Je moet een stalen wil hebben. Je moet sterk genoeg zijn een berg te kunnen splijten.

Mannen, mannen, mannen…….. dat is wat de Hindu’s nodig hebben. Voor al het andere kan gezorgd worden. Maar echte mannen, vol zelfvertrouwen, een sterke wil, met oneindige liefde voor hun Dharm, zijn WANTED!
Honderd van zulke jonge mannen en de hele Hindu wereld veranderd.

De dood is beter dan het leiden van een passief, onwetend leven. Het is beter te sterven op het slagveld dan het leven van de nederlaag te leiden.

Kom op! Doe iets heldhaftigs. Leid niet een egoistisch leven. Is het niet waar dat er talloze heilige Rishi’s zijn geweest die met hun reine gedachten en handelingen honderd maal ‘Mukti’ konden bereiken, maar meer tevredenheid hadden met een aards leven zodat zij in anderen een vonk van grootsheid en goedheid konden doen ontstaan?

Kan de Hindu Samaaj Überhaupt iets bereiken voordat iedere Hindu zichzelf dwingt zijn uiterste best te doen?
‘Het is de man van actie, sterk als een leeuw, aan wie de devi van geluk en rijkdom haarzelf overgeeft’. Het is niet nodig om een stap naar achteren te doen. VOORWAARTS! Wij willen oneindige energie, een duidelijke bezieling, giga moed, en ontzettend veel geduld; alleen dan zullen grote dingen bereikt worden.

Wanhoop niet bij tegenslagen. De weg is erg lang en moeilijk. Zo moeilijk als het lopen op de scherpe kant van een scheermes. Maar verlies de moed niet. Arise! Awake! Houd je vast aan je ideaal.

Waarom treur je broeder? Er bestaat geen achteruitgaan of falen voor jou. Waarom huil je broeder? Er bestaat geen ongeluk voor jou.

Laat de mensen zeggen wat ze willen, hou je vast aan je overtuigingen, leef in zekerheid, eens zal de wereld aan jouw voeten liggen. Er wordt gezegd: ‘Geloof in dezegene of in diegene’, maar ik verzeker: ‘geloof eerst in jezelf, dat is de manier om iets te bereiken. Alle power is in je. Wees je daarvan bewust en breng het naar buiten. Zeg: ‘Ik kan alles. Zelfs het gif van een slang heeft geen effect op mij.’

Sta op en vecht! Niet 1 stap achteruit! Al barst de hel los, Al keert de hele wereld zich tegen jullie. Jullie winnen niks door lafaards te worden. Wat is het gevolg van een stap achteruit? Game over!
Jullie hebben gebeden voor alle devi’s en devta’s, zijn de problemen opgelost???
Bhagvan helpt je alleen als je er zelf voor vecht je problemen op te lossen.

Spread the love

Deel Artikel

Volg ons op Social Media

Blijf op de hoogte door deel te nemen aan onze socialemediakanalen. Wij verzekeren u dat u op de hoogte blijft van interessante artikelen over de Hindu Dharma.

Ons streven op sociale media is niet slechts het verspreiden van informatie, maar ook het creëren van een online omgeving waarin we in contact blijven en interactie met elkaar aangaan.

Facebook

Recent Posts

 • All Post
 • Artikelen
 • Bhagavad Gita
 • Citaten
 • Dharma Ki Dash Lakshans
 • Ekadasi
 • Maha Purush
 • Maha Striya
 • Symbolen Hindu cultuur
 • Yoga

Android App

Edit Template

Over ons

Amrit Vani heeft ten doel: het bevorderen van de Hindu Dharm en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Amrit Vani tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het onderrichten van de gemeenschap in de idealen en de leefwijze van de Hindu Dharm, teneinde betere en nuttigere burgers te worden en te komen tot een harmonieuze eenheid binnen de gemeenschap.

Recent Post

 • All Post
 • Artikelen
 • Bhagavad Gita
 • Citaten
 • Dharma Ki Dash Lakshans
 • Ekadasi
 • Maha Purush
 • Maha Striya
 • Symbolen Hindu cultuur
 • Yoga

Copyright © 2024 Amrit Vani  | Alle rechten voorbehouden  | Privacy verklaring |  Powered by IT-Helplijn