Brihaspati Aagam

हिमालयम् समारभ्य यावत् इन्दु सरोवरम्।
तं देवनिर्मितं देशं हिन्दुस्थानं प्रचक्षते।

Himaalayam samaarabhya yaavat indu sarovaram
Tam devanirmitam desham hindusthaanam pracakshate

Beginnend vanaf de Himalaya en verder tot de Indische Oceaan (Indu sarovaram) is het land geschapen door Bhagwaan, beter bekend als Hindusthaan. Het Himalaya-gebied inclusief de Hindukush gebergte aan de Westerse zijde en het gebied dat doorgaat tot aan Birma aan de Oosterse zijde vormen de noordgrens van het oude Hindusthaan. De zuidgrens vormt het land tot aan de Indische Oceaan. Dit is het heilige land waar Bhagwaan op aarde kwam (Devbhumi) van tijd tot tijd en waar Bhagwaan de sociale structuur van het volk herstelde en het in stand hield.
Spread the love

Deel Artikel

Volg ons op Social Media

Blijf op de hoogte door deel te nemen aan onze socialemediakanalen. Wij verzekeren u dat u op de hoogte blijft van interessante artikelen over de Hindu Dharma.

Ons streven op sociale media is niet slechts het verspreiden van informatie, maar ook het creëren van een online omgeving waarin we in contact blijven en interactie met elkaar aangaan.

Facebook

Recent Posts

Android App

Edit Template

Over ons

Amrit Vani heeft ten doel: het bevorderen van de Hindu Dharm en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Amrit Vani tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het onderrichten van de gemeenschap in de idealen en de leefwijze van de Hindu Dharm, teneinde betere en nuttigere burgers te worden en te komen tot een harmonieuze eenheid binnen de gemeenschap.

Recent Post

Copyright © 2024 Amrit Vani  | Alle rechten voorbehouden  | Privacy verklaring |  Powered by IT-Helplijn