Grihya Sukt

Saanandam Sadanam Sutaashcha Sudhayah Kaantaa Priyalaapini
Sanmitram Sudhanam Swayoshiti  Ratih Swaagyaaparaah Sewakaah.
Aatithyam Shivapujanam Pratidinam Mishtaannapaanam Grihe
Saadho Sangamupaasate Cha Satatam Dhanyo Grihasthaashramah.  

(Chaanakya Neeti, H. 12, Shloka 1)

Betekenis
Het huis waar er gelukzaligheid is, waar de kinderen gezond verstand hebben, waar de vrouw liefdevol spreekt, waar het gezin omgeven is door goede vrienden, waar rijkdom op de juiste wijze verworven wordt, waar de echtgenotes elkaar liefhebben, waar kinderen hun ouders gehoorzamen, waar gasten met respect worden behandeld, waar Bhagwaan dagelijks aanbeden wordt, waar het eten gezond en lekker is en waar er goed gezelschap van saadhu’s en sant’s is, is een gezegende Grihasth Aashram.

Spread the love

Deel Artikel

Volg ons op Social Media

Blijf op de hoogte door deel te nemen aan onze socialemediakanalen. Wij verzekeren u dat u op de hoogte blijft van interessante artikelen over de Hindu Dharma.

Ons streven op sociale media is niet slechts het verspreiden van informatie, maar ook het creëren van een online omgeving waarin we in contact blijven en interactie met elkaar aangaan.

Facebook

Recent Posts

Android App

Edit Template

Over ons

Amrit Vani heeft ten doel: het bevorderen van de Hindu Dharm en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Amrit Vani tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het onderrichten van de gemeenschap in de idealen en de leefwijze van de Hindu Dharm, teneinde betere en nuttigere burgers te worden en te komen tot een harmonieuze eenheid binnen de gemeenschap.

Recent Post

Copyright © 2024 Amrit Vani  | Alle rechten voorbehouden  | Privacy verklaring |  Powered by IT-Helplijn