Honing

Er was eens een handelaar die handelde in honing. Hij had een grote winkel waar hij honing verkocht. De zaken gingen heel erg goed. Iedere dag kwamen er veel klanten. Op een dag toen één van de klanten net een pot met honing had gekocht, gleed de pot per ongeluk uit zijn handen. De pot viel op de grond, ging kapot en de honing stroomde eruit. Het was zomer en er waren veel vliegen.

Toen de vliegen de zoete geur van honing roken, vlogen ze allemaal erop af en begonnen te likken van de lekkere honing. Steeds meer en meer totdat hun buiken gevuld waren. Toen ze echter weg wilden vliegen, lukte dat niet, want hun vleugels waren vastgeplakt aan de honing. Hoe meer ze spartelden, hoe meer hun vleugels vast kwamen te zitten. Intussen kwamen steeds meer vliegen op de honing af, aangetrokken door de zoete geur. Alhoewel zij zagen dat de andere vliegen vast zaten in de honing, konden zij de zoete honing niet weerstaan en begonnen zij ook te likken van de honing. Iedere nieuwe vlieg die kwam, likte van de honing en raakte vastgeplakt. Uiteindelijk stierven één voor één alle vliegen.

De mensen in onze omgeving zeggen en doen allerlei dingen. We moeten niet zomaar mensen nazeggen en nadoen, hoe leuk het ons ook lijkt. We moeten eerst zelf goed nadenken of de mensen verstandig spreken en/of handelen. Verstandige handelingen kun je ook doen en de onverstandige handelingen moet je achterwege laten. Wanneer je iemand dus iets hoort zeggen of iets ziet doen, neem dat dan niet zomaar over, al is het zo verleidelijk. Denk er eerst over na of het goed of slecht is. Denk erover na wat de gevolgen zullen zijn. Indien je dit steeds blijft doen, dan wordt jouw omgeving als het ware een leermeester voor jezelf.

Spread the love

Deel Artikel

Volg ons op Social Media

Blijf op de hoogte door deel te nemen aan onze socialemediakanalen. Wij verzekeren u dat u op de hoogte blijft van interessante artikelen over de Hindu Dharma.

Ons streven op sociale media is niet slechts het verspreiden van informatie, maar ook het creëren van een online omgeving waarin we in contact blijven en interactie met elkaar aangaan.

Facebook

Android App

Edit Template

Over ons

Amrit Vani heeft ten doel: het bevorderen van de Hindu Dharm en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Amrit Vani tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het onderrichten van de gemeenschap in de idealen en de leefwijze van de Hindu Dharm, teneinde betere en nuttigere burgers te worden en te komen tot een harmonieuze eenheid binnen de gemeenschap.

Copyright © 2024 Amrit Vani  | Alle rechten voorbehouden  | Privacy verklaring |  Powered by IT-Helplijn